De Berkeley is een centrum voor groei en ontwikkeling vanuit oude tradities en nieuwe perspectieven. Gelegen aan de Nesdijk 20 H in Bergen bestaat het centrum uit een ontvangstruimte met keuken, een groepsruimte en therapieruimten. Het aanbod is zeer divers met een vast wekelijks aanbod en daarnaast een wisselend aanbod van cursussen, trainingen en workshops gedurende het jaar.

De Berkeley biedt o.a. ruimte aan acupunctuur, chi kung, coaching, dans, kunstzinnige vorming, medisch consulten, massage, lichaamswerk, meditatie, mindfulness, diverse vormen van yoga.

De Berkeley – Centrum voor groei en bewustwoording

De naam “De Berkeley” is ontleend aan de berkenbomen die een prominente plaats innemen op het terrein. De Berkeley, de leylijn van de berken.

De Locatie

De Berkeley ligt in de Damlander polder tussen een oude strandwal, waarop Bergen is gebouwd, en de Bergerringvaart die achter het terrein langs loopt. De aanleg van de Nesdijk, die toegang geeft tot het terrein dateert al uit 1212.

Vanaf 1971 is de plek, een voormalig kippenbedrijf, beheerd vanuit ideële motieven. Het belang van bewustzijnsontwikkeling en liefde voor de natuur waren daarbij de focuspunten van de eigenaar. Vanuit een ecologisch beheersplan is er gewerkt aan natuurontwikkeling. In biologische termen is er een “Fluitekruid rijk Essen-bos” tot stand gekomen dat gekenmerkt wordt door een rijke onderbegroeiing van Stinze planten. De honderden bomen die het terrein begrenzen geven luwte aan de biologische moestuinen.

In ruim 40 jaar is er met veel zorg en aandacht een zeldzaam klein natuurgebied met inheemse planten ontstaan. Lopend over het pad naar De Berkeley is er bij het grasveld rechts een mooi doorkijkje naar het ecologisch interessante weide gebied, “De Weide Nes” eigendom van Natuur Monumenten.

De Berkeley

Vanaf 1980 is er een centrum voor groei en bewustwoording op het terrein gevestigd, met een zeer gevarieerd aanbod van lessen en workshops. Omdat de oude behuizing te bouwvallig werd is besloten tot nieuwbouw, de huidige De Berkeley.

Bij het ontwerp van het gebouw is aandacht besteed aan de integratie van binnen en buiten. De rust van de natuur kan hierdoor bijdrage aan de beleving in het gebouw. En als het weer het toelaat, kan de buitenruimte benut worden voor een les in de buitenlucht of loopmeditatie. De Berkeley bestaat uit een ontvangstruimte met keuken (40 m2), therapieruimten (22 m2) en een groepsruimte (45 m2). Wij hopen u te mogen begroeten in De Berkeley bij een van de cursussen, workshops of het overige aanbod. Wandelend over het terrein naar De Berkeley heet de natuur u in de kleuren en taal van de seizoenen van harte welkom.

Contact

Wilt u zelf een activiteit aanbieden in De Berkeley?
Voor info Ruud Osborne 06 – 2051 8236 of mail naar ruud@kootjekiezel.nl.

Verhuur

Tarieven – eenmalige verhuur

Zaal per dagdeel + keuken: € 80,-

Zaal per dag + avond inclusief keuken: € 220,-

Behandelkamer 1 (tuinkamer) per dagdeel: € 40,-
Behandelkamer 2 (weilandkamer) per dagdeel: € 35,-

Annuleringskosten bij eenmalige verhuur dagdelen/dagen

Annuleren tot 2 weken voor gereserveerde datum: 30% van het huurbedrag.
Annuleren binnen 2 weken voor de gereserveerde datum: volledig huurbedrag.

Route naar de Nesdijk

De Berkeley
Nesdijk 20 H
1861 MK Bergen NH

Auto

Vanuit Alkmaar, volg vanaf de ring Alkmaar de borden richting Bergen. Via de Bergerweg, bij de rotonde met de twee hoge roestkleurige objecten vlak voor Bergen, linksaf de Nesdijk op.

Vanuit Bergen/Schoorl, bij de laatste rotonde van Bergen met de twee hoge roestkleurige objecten rechtsaf de Nesdijk op.

Op de Nesdijk vlak voor het bord Organic linksaf het terrein op rijden. Door de week en op zaterdag en zondag mag alleen geparkeerd worden aan de linkerkant van het parkeerterrein. Vanaf 19:00 uur kunt u zowel links als rechts parkeren op het parkeren. De rechterkant van het parkeerterrein is bestemd voor klanten van Organic. U kunt ook in de wijk tegenover de inrit of in het gras aan de Nesdijk links van de inrit (Groene lijnen) parkeren.

Loop rechts van de natuurwinkel het pad op. De Berkeley vind je aan het einde van het pad links.

Openbaar vervoer

Vanaf centraal station Alkmaar bus nummer 6. Uitstappen halte Oude Bergerweg. Een klein stukje terug lopen en bij de rotonde rechtsaf de Nesdijk op. Loop vlak voor het bord Organic het terrein op. Via de parkeerplaats, rechts langs de natuurvoedingswinkel het pad oplopen. De Berkeley vind je aan het einde van het pad links.
Vanaf de bushalte is het ongeveer 8 minuten lopen naar de Nesdijk.